1794

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253033822
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Sideantall: 320
Innbinding: ib
Oversatt av: Christian Rugstad

Hell's Angels

Hunter S. Thompson

Hell’s Angels er en klassiker innen amerikansk dokumentarlitteratur og en forsmak på Thompsons etter hvert så legendariske gonzojournalistikk.

CALIFORNIA, 1965. Motorsykkelgjengen Hell's Angels puler og slåss, de blir kalt en samfunnstrussel, de vekker skrekkblandet fryd der de ferdes. Etter hvert blir de medieyndlinger. Den 28 år gamle frilansskribenten Hunter S. Thompson bestemmer seg for å følge helvetesenglene i et år. Han fester med dem, skriver om dem og kjøper seg en Harley. I løpet av dette året får han et unikt innblikk i gjengens brutale liv, kodeks og rutiner – helt til det hele får en brå slutt.

Hell’s Angels er en klassiker innen amerikansk dokumentarlitteratur og en forsmak på Thompsons etter hvert så legendariske gonzojournalistikk, som har vært en sterk inspirasjonskilde for generasjoner av journalister og forfattere etter ham.

Med forord av Fredrik Wandrup.

 

Presse

"Klassiker om Hell's Angels endelig oversatt til norsk."
- Sten Inge Jørgensen, VG

”Samtidig som dette er en skildring der man kommer tett og illusjonsfritt innpå noen avsamfunnets utstøtte, eller selvutstøtte, gir Hell’s Angels også et verdifullt tidsbilde av den tumultuøse midten av 1960-tallet. (…) Er dette relevant for oss lenger? Mer enn noensinne, vil jeg si. Hunter S. Thompsons metode modifiserte journalistikkens DNA. Han er med Morten A. Strøksnes til Kisangani og Eskil Engdal til Mogadishu. Gjenstår å si at Pax-utgaven har et godt og kontekstualiserende forord skrevet av Fredrik Wandrup, samt at oversettelsen er ved Christian Rugstad, en av våre dyktigste og mest allsidige.”
- Torgrim Eggen, DN

”Kanskje er det mest nyskapende i Thompsons reportasje den totale sammensmeltningen av form og innhold. Ord for ord, setning for setning og med eksplosiv metaforbruk maner han fram den buldrende, brautende ’menneskelige dyrehagen på hjul’. Han gir språk til all deres uartikulerte larm og vrede. Christian Rugstads gnistrende oversettelse ivaretar dette med en oppfinnsomhet som alene rettferdiggjør den norske utgivelsen, med eller uten anledning.” - Ole Øyvind Sand Holt, Dagbladet 

(les hele anmeldelsen her)

"Besnærende lesning (...) Hell's Angels er både interessant og underholdende. Et godt utgangspunkt for andre som vil lese mer av Hunter S. Thompson."
- Maiken Nøtsund Fotland, Dagbladet

”Det er bare to adjektiver forfattere bryr seg om lenger – ’briljant’ og ’skandaløs’ – og Hunter eier dem begge.”
- Tom Wolfe


”Den første rockestjerneforfatteren.”

- The Guardian

”Thompson gir oss et innblikk i en verden få av oss kommer i nærheten av. Språket er briljant og blikket skarpt.”

- The New York Times Book Review

Forfatter(e):