Ragnhild Mork: Slagdama. Livet er egentlig allright

Ragnhild Mork: Slagdama. Livet er egentlig allright

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039466
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: innbundet

Slagdama

Livet er egentlig allright

Ragnhild Mork var bare 35 år gammel da hun ble rammet av hjerneslag. Hun arbeidet som forlagsredaktør, og var på full fart i karrieren, da hun i løpet av noen dramatiske sykdomsuker flere ganger svevde mellom liv og død. I Slagdama forteller hun hvordan livet kan endres fra den ene dagen til den andre, om gleden ved å overleve, kampen for å finne tilbake til seg selv og å komme tilbake i jobb. 

Ragnhild startet bloggen Slagdama, der hun ga levende skildringer av hva en slik kamp innebærer av gleder, sorger og innsikter - deriblant det å akseptere at verken kropp eller sjel blir den samme igjen. Og dessuten: innsikten om at flere av ettervirkningene Ragnhild opplevde, ikke var unike for henne, men rammer mange slagpasienter. For mange blir det vanskelig å gjenfinne energi til å mestre det samme som før. Som ved en rekke andre sykdommer er fatigue en ettervirkning av slag. Det samme er depresjon, når man innser at livet er blitt annerledes, selv om man er blitt frisk. Derfor er også aksept så viktig, og en nøkkel tilbake til et godt liv. 

Slagdama. Livet er egentlig allright er en bok med et løft som gjør den til en leseropplevelse, om et svært viktig tema. Slag rammer stadig flere unge, og veien tilbake til et godt liv etter alvorlig sykdom er ukjent terreng for mange. Denne boken viser tydelig hvor skjørt livet er, for alle. 

 

 

Forfatter(e):