Anarchy VG-anmeldelse

"Anarchy in the UKR" får glitrende omtale

Ukrainske Serhij Zjadans roman kom nylig ut i pocketutgave, og anmelderne er begeistret! 

VGs Sindre Hovdenakk triller terningkast 5 og skriver blant annet:
«Forfatteren har en helt egen stofflighet i språket sitt, alle sanser tas i bruk i de lange, innholdsmettede setningene som det er en oversetterbragd å ha gjendiktet til norsk. Alle ære til Dagfinn Foldøy for det. Det hviler en pønkattitude over teksten, en rastløs energi fyrt opp av øl, vodka og hasj … en stor, utfordrende og rik opplevelse, og er det noe tidspunkt du skal lese en ukrainsk roman så er det nå!»
Les resten av anmeldelsen her

Ivar Dale i Vårt Land er også begeistret:
«Vi trenger den ukrainske litteraturen mer enn noen gang. Serhij Zjadan er et utmerket sted å starte … en fornøyelig, komisk og tidvis rørende vandring gjennom forfatterens liv i områder som en gang var kjedelige og avsidesliggende, og som i dag er sønderrevet av krig, hat og konflikt.»

Anarchy in the UKR er en intens road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap. I bokas siste del skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina i 2014. En uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i Europa, fra en viktig og særpreget forfatter.
Les mer om boka her