Høstens arrangementer

Høstens arrangementer

Her får du en oversikt over høstens arrangementer! 

Laksens historie ved Lars Kvamme, torsdag 19. september kl. 20:00–21:30 på Litteraturhuset i Bergen.

Journalist og forfatter Lars Kvamme skildrer I denne boken laksens liv fra de eldste tider til i dag – i europeiske elver, i chilenske merder og nord-amerikanske vassdrag. Laksen har overlevd masseutryddelser, global oppvarming og istid, men vil den overleve mennesket?
Denne kvelden møter vi Lars Kvamme i samtale med forfatter og historiker Gudmund Skjeldal.

Les mer om forfatteren og boken her

Link til arrangementet her

 

Saklig søndag. Ved Hege Kofstad, søndag 22. september kl. 13:00–14:00 på Litteraturhuset i Oslo. 

Allerede fra de første dagene av andre verdenskrig var det mennesker som ønsket å flykte fra landet. Ofte trengte de hjelp til å finne veien over grensa, i hovedsak mot Sverige. Om lag tusen mennesker langs svenskegrensa hjalp motstandsfolk, jøder og andre flyktninger å komme seg i sikkerhet. Mange av disse grenselosene valgte ikke oppdraget, men bodde på strategiske steder og følte seg forpliktet til å hjelpe. Hvem var de, og hva besto de farefulle oppdragene i?

Hege Kofstad er journalist og redaktør for Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner. I boken Grenselosene har hun dokumentert historien til dem som bisto i flukten. I dag kan du møte både henne og tidsvitnet Åge Aulie. Han var grenselos i skogene ved Årnes sammen med sin bror fra han var åtte til han var ti år gammel.

Les mer om forfatteren og boken her

Link til arrangementet her

 

Saklig søndag. Ved Knut Ødegård, søndag 6. oktober kl. 13:00–14:00 på Litteraturhuset i Oslo.

Hvilken betydning har antikken? Hvorfor skal vi lære om over to tusen år gammel historie på skoler og universiteter i dag?

Knut Ødegård forsker og underviser i klassisk arkeologi ved Universitetet i Oslo. I den ferske boka Gresk og romersk historie. En innføring skriver han om framveksten av de greske bystatene og om hvilke spor den gresk-romerske kulturen har satt i europeisk historie. Ødegård har klare meninger om hvorfor gresk og romersk historie fortsatt er viktig og aktuelt, og denne søndagen vil han fortelle hvorfor.

Les mer om forfatteren og boken her

Link til arrangementet her

 

Prosalong i Kristiansand: På høye hæler i Amerika, 16. oktober kl. 19:00 på Kristiansand folkebibliotek.

Møt forfatteren Siv Ringdal i samtale med Oddbjørn Johannessen, amanuensis ved fakultet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder. Ringdal har skrevet boka På høye hæler i Amerika. Unge Agder-kvinner i etterkrigsårenes New York. 

Hun skriver om hvordan de fikk lønnet arbeid, men også en fullstendig ny tilværelse. Innvandrerkvinnene tilpasset seg nye normer. «Alle blei affecta av den amerikanske stilen», som en av dem sa. De ble moderne kvinner. I foredraget vil Siv Ringdal fortelle om de unge kvinnene som valgte Amerika framfor Agder, og hun vil gi innblikk i prosessen som førte til bok.

Les mer om forfatteren og boken her

Link til arrangementet her 

 

Språkaften: Om nye språk i Norge med Pål Eriksen, onsdag 16. oktober kl. 18:30–19:30 på Sandnes bibliotek.

Foredrag med utgangspunkt i boken Nye språk i Norge – en språkodyssé.
 

Pål Kristian Eriksen er en norsk språkviter og sakprosaforfatter. Han har en doktorgrad i lingvistikk fra Universitetet i Oslo og jobber som rådgiver for minoritetsspråk i Språkrådet.

Les mer om forfatteren og boken her

Link til arrangementet her

 

 

Skriv ut