Images of Egypt_Cover

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253040813
Status: I salg
Utgitt år: 2018
Sideantall: 320
Innbinding: Innbundet

Images of Egypt

I juli 1798 invaderte Napoleon Egypt med en hær av soldater, ingeniører og vitenskapsmenn. Siden den gang har bilder av egyptiske landskap og monumenter sirkulert som fantasi og realitet i Vesten.

I juli 1798 invaderte Napoleon Egypt med en hær av soldater, ingeniører og vitenskapsmenn. Siden den gang har bilder av egyptiske landskap og monumenter sirkulert som fantasi og realitet i Vesten, mens biter og brokker av det samme landskapet ble brakt til Paris, Torino, Berlin, London og New York. Vitenskapelige undersøkelser, kunstneriske fremstillinger, kolonial geopolitikk og banebrytende ingeniørkunst oppfant og fragmenterte den faraoniske fortiden. Images of Egypt presenterer et antikt landskap i radikal forvandling og i ulike medier: kolossale kobberstikk, panoramaer, porselen, opera-scenografier, maleri, fotografi og postkort, møbler og mote, filmsett, utstillinger og faksimiler. Med bidrag av verdensledende arkitekturhistorikere og studenter ved Arkitektur- og designhøyskolen.

Omtaler

"For å si det rett ut: Lider du av egyptomani, blir du ikke kurert av denne boka, men den gjør lidelsen langt lettere å leve med."

Fartein Horgar, Legekunsten

Tips en venn Skriv ut