1610

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253031118
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Agnete Øye

Bruddlinjer

Nancy Huston

Bruddlinjer er en historie om en familie gjennom fire generasjoner. Den starter i dagens USA og beveger seg bakover i tid, via Canada og Israel, til Tyskland under andre verdenskrig. I hver av romanens fire deler er det et barn på seks år som forteller. Gradvis kommer familiens hemmeligheter for en dag. Den kanadisk-franske forfatteren Nancy Huston vant Prix Femina med romanen Bruddlinjer, som ble en av de store bestselgerne i Frankrike i fjor, og som nå utgis i mer enn 20 land.
Den kanadisk-franske forfatteren Nancy Huston vant Prix Femina med romanen Bruddlinjer, som ble en av de store bestselgerne i Frankrike i fjor, og som nå utgis i mer enn 20 land. Bruddlinjer er en historie om en familie gjennom fire generasjoner. Den starter i dagens USA og beveger seg bakover i tid, via Canada og Israel, til Tyskland under andre verdenskrig. I hver av romanens fire deler er det et barn på seks år som forteller. Gradvis kommer familiens hemmeligheter for en dag. Vi møter først Sol, en liten bortskjemt gutt i California i 2004. Han elsker president Bush og fascineres av krigsbilder fra Irak. I 1982 er hans far Randall gutten som må forholde seg til foreldrenes temperamentsfulle diskusjoner om jødisk historie og identitet, mens bestemoren Sadie i 1962 er jenta som bor hos strenge besteforeldre og lengter etter moren, som lever et heftig liv som kunstner og bohem. I bokas siste del er vi i Tyskland i 1944-45. Kristina er her det lille barnet på seks år, som på nært hold opplever sammenbruddet av den tyske idealfamilien og Hitlers Lebenborns-prosjekt.

Presse

"Det verkar leikande lett, men Bruddlinjer er ei vektig bok om store tema. ...Det er berre å takke og oppfordre alle til å få med seg denne romanen."
- Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"Det er en sterk historie, med mange av thrillerens ingredienser. Men det er først og fremst en intelligent fortalt roman."
- Vigdis Moe Skarstein i Adresseavisa

Forfatter(e):