1571

Pris:
149.00
ISBN: 9788253030197
Utgivelsesår: 2007
Status: I salg
Sideantall: 271
Innbinding: h
Oversatt av: Kjell Olaf Jensen

Kjærlighetens bøddel

og andre fortellinger fra psykoterapien

"Kjærlighetens bøddel" inneholder fortellingene om ti pasienter som har gått i terapi hos Yalom. De kom til ham for å få hjelp med de vanlige problemene i hverdagslivet. Terapien avslørte at disse hverdagsproblemene hadde dype røtter.

"Kjærlighetens bøddel" inneholder fortellingene om ti pasienter som har gått i terapi hos Yalom. De kom til ham for å få hjelp med de vanlige problemene i hverdagslivet: ensomhet, selvforakt, impotens, migrene, seksuelle tvangsforestillinger, overvekt, høyt blodtrykk, sorg, en tærende opptatthet av kjærlighet, humørsyke eller depresjon. Likevel avslørte terapien at disse hverdagsproblemene hadde dype røtter, røtter som strakte seg helt ned til tilværelsens grunnfjell. Yalom forteller effektivt og følsomt om den enkelte pasients historie. Han viser også hvordan behandleren selv inngår i den terapeutiske prosessen, fordi behandleren alltid er berørt både av pasientens lidelse og personlighet.

Presse

"Det storartede ved Kjærlighetens bøddel er hvordan vi får både fag og fiksjon. Yalom får dette til å leve som litteratur. Det er som kriminalhistorier med kjent forbryter og forbrytelse, men vi er allikevel fullt engasjert i hvordan oppklaringen forløper."
- Finn Skårderud i Dagbladet

Forfatter(e):