LOs historie
Bind 1: 1899-1935, Bind 2: 1935-1969, Bind 3: 1969-2009
Bind 1: Med knyttet neve - Finn Olstad
Om fagbevegelsens spede begynnelse og kampen for arbeidsvilkår, lønn og arbeidstid det gikk an å leve med. Her er historien om den mest turbulente perioden i norsk arbeidsliv, med storstreiker, lockouter og konfrontasjoner. Arbeiderbevegelsen går inn i sin mest revolusjonære periode etter 1. verdenskrig. Finn Olstad viser nye sider av historien om forholdet mellom fagbevegelsen , Arbeiderpartiet og Sovjetunionen.
Bind 2: Medlemsmakt og samfunnsansvar - Terje Halvorsen og Inger Bjørnhaug
Overfallet på Norge 9. april 1940, LO og naziregimet, krigsoppgjøret og overvåkningen under den kalde krigen er noen av nedslagspunktene i det andre bindet. Hvordan møtte LO den nye virkeligheten under tysk okkupasjon og var krigsoppgjøret rettferdig? Terje Halvorsen fokuserer på denne delen av historien, mens Inger Bjørnhaug ser på hvordan LO var involvert i overvåkningen av kommunistene.
Bind 3: Kollektiv fornuft - Trond Bergh
Stikkord for bind 3 er fornyelse, krisetider, samfunnsansvar og sterke lederskikkelser. De innflytelsesrike LO-lederne, ofte beskrevet som en av landets mektigste personer, har stor plass i dette bindet med vekt på Tor Aspengren, Tor Halvorsen, Yngve Hågensen og Gerd-Liv Valla. Bindet er skrevet av Trond Bergh og er dagsaktuelt i forhold til Valla-saken.