Skjønnlitterære selvmord
Kan skjønnlitteraturen hjelpe oss å se faresignalene hos personer med selvmordstanker? Finnes det måter å hindre selvmord på? I denne boken gjør psykologspesialist Eivind Normann-Eide en rekke lesninger av berømte litterære selvmord – som Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang von Goethe, Anna Karenina av Leo Tolstoj og Glassklokken av Sylvia Plath.
Gjennom poengterte lesninger viser forfatteren hvordan disse litterære figurene, hvorav flere har sterke selvbiografiske trekk, på ulike måter kjennetegnes av et komplekst samspill av faresignaler forbundet med selvmord. Å kjenne slike faresignaler kan være til stor hjelp i det virkelige liv. Boken henvender seg til behandlere innenfor psykisk helsevern, pårørende og et allment publikum for øvrig.
Omtaler
Vi har ennå et stykke vei å gå fra tabu til åpenhet når det gjelder temaet selvmord og suicidalitet. Denne boken er et godt bidrag på veien.
May Vatne, TIDSSKRIFT FOR PSYKISK HELSEARBEID les hele anmeldelsen. Del 1 og Del 2
Boken er lettlest, og faguttrykkene er lett forståelige... Normann-Eide lykkes godt med å binde de forskjellige litterære beskrivelsene til de mest kjente risikofaktorene for selvmord, både de demografiske og de psykologiske.
Øivind Ekeberg, Tidsskriftet Den Norske Legeforening